Höstlovsprojekt Frid, tjuvstart!

Hej! Idag kunde jag inte hålla mig längre utan jag tjuvstartade mitt lilla höstlovsprojekt (från början skrev jag sportlov utan att tänka på det, men det är såklart höstlovet jag menar!) att rida in Frid. Hittills har det varit väldigt odramatiskt, utom när han kraschade in i staketet… Fast det var i och för sig också odramatiskt. Men nu tar vi det från början.

DSC_0550

Jag hämtade honom i hagen, borstade av honom lite snabbt och eftersom jag kände att han behövde röra lite på sig men inte direkt hade spring i benen började jag med lite porqupine game. Förutom att flytta fram- och bakdel tränade vi på att böja halsen och följa tryck runt hela kroppen. Sedan fortsatte vi med driving game. Frid är imponerande duktig på att läsa av mig och se vad jag vill! Jag har inte lekt med honom mycket alls och senast jag lekte med honom var på en lastningsdemo på ett av ridlägerna i augusti. Trots detta var han helt med mig, frågade hela tiden vad jag ville och läste av min intention bättre än jag hade förväntat mig! Jag kunde be honom sätta nosen på olika saker och han tycket mycket om den lilla blå bollen som han gärna puttade lite extra på med både nos och hovar! 🙂
DSC_0557 DSC_0570 DSC_0574

Frid har aldrig haft något på sig (förutom mig då) ingen sadel, inget täcke, inte ens ett schabrak på ryggen. Så istället för att börja med en sadel och allt vad det innebär började vi med barbacka padden. Han hade inga problem med att jag la på den, inte ens som hatt 😉
DSC_0582 DSC_0583 DSC_0593DSC_0585 DSC_0590
För att inte chocka honom med sadelgjorden testade jag honom med ett rep runt magen, det kunde jag styra och släppa om han skulle bli rädd. Efter typ två steg åt sidan var den lilla krisen över och han kunde lätt röra sig i både skritt och trav med ett åtdraget rep runt magen så det var bara att gå vidare!

DSC_0597 DSC_0602 Enda reaktionen över huvud taget på padden och sadelgjorden var ett litet bocksprång första gången jag bad om galopp, i övrigt gick allt kalasbra tills jag bad honom galoppera i andra varvet och han inte riktigt förstod. Jag bad honom galoppera, han var påväg mot staketet, jag tänkte: bra, då kan jag ha staketet som hjälp när jag ber honom fatta galopp så jag satte lite press.. Frid såg ut som ett frågetecken, tittade på mig och sa ”okej jag försöker” och så hoppade han. Rakt in i staketet. Gulliga ponny! Han kom inte så långt, två ribbor knäcktes, han typ la sig på marken under och sa ”det där var ingen bra idé” sen reste han sig upp och vi fortsatte. Det var ett missförstånd, ingen blev skadad eller upprörd men jag får byta två ribbor på staketet imorgon och kanske vara lite mer försiktig när ber honom springa mot något!

DSC_0608 DSC_0613
DSC_0623

Även om jag suttit på Frid förut ville jag inte göra något förhastat så jag hoppade upp och hängde på båda sidorna innan jag satte mig. Precis som allt tidigare var det helt odramatiskt, han stod fint när jag hoppade upp, inga problem! Efter att ha hoppat upp och ner ett antal gånger knöt jag runt tyglar och hoppade upp igen.
DSC_0653 DSC_0672  DSC_0682 DSC_0678

Väl uppe gjorde jag samma saker som jag började med från marken, jag böjde halsen och bad honom flytta bakdelen. Det tyckte han var lite svårt, framförallt var det svårt att hålla balansen så det blev lite stappligt i början men det gick snabbt över. När det funkade ledde jag ut framdelen och lät kroppen följa efter. Jag guidade nosen lite och skrittade runt lite här och där och plötsligt insåg jag att han fattar skänklarna! Ingen unghäst jag ridit in innan har fattat att det betyder ”gå” när jag kramar med båda benen samtidigt så snabbt!
DSC_0690 DSC_0701 DSC_0689 DSC_0691 DSC_0695
Jag är så stolt över min lilla pojke som jag satt och skrittade på i sammanlagt ca 5 minuter idag. När jag hoppade av gäspade han massor och sen ville han följa mig vart jag än gick! Sötaste hästen! ❤

DSC_0714 DSC_0708 DSC_0711 DSC_0712 DSC_0717 DSC_0719

Om Frida Lundbäck

Hej! Jag heter Frida, är 25 år och fullkomligt hästtokig! Jag driver hästverksamheten här på Ed Sjögård. I denna blogg skriver jag om gården, djuren, träningen av hästarna, min egen träning och utveckling inom PNH och min mitt arbete här på gården! Kolla också hemsidan: www.edsjogard.se
Det här inlägget postades i Hästarna och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Höstlovsprojekt Frid, tjuvstart!

  1. neapocalypse skriver:

    ÅH grattis!!! <3<3<3

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s