Hästarnas positiva sidor

Jag har någon form av skrivkramp eller nått. Jag vet vad jag vill ha sagt men hur i hela fridens namn ska jag lyckas formulera det? Massa tankar som snurrar, hästar hit och hästar dit.. Jag vet inte om jag någonsin skrivit det men jag älskar verkligen hästar! Hästar i allmänhet och hästar som individer. Deras olikheter fascinerar mig. Att försöka läsa av dem, förstå dem och därmed ge dem vad de behöver mest just nu har blivit som min sport. Det är där jag nördar ner mig och alltid strävar efter att lära mig mer och göra det bättre. På det viset blir varje träningspass med varje hästs en möjlighet till personlig utveckling. Varje häst, varje individ lär mig något nytt. Så när ni skickar era hästar hit på träning blir inte bara hästen utbildad utan jag får möjligheten att lära mig mer av varje träningspass! Så att jag kan göra det ännu bättre nästa gång. Tur att jag valt att nörda ner mig i något som jag aldrig kommer bli helt fullärd i!

Nu har jag två hästar här på träning. En liten men otroligt charmig 4 år gammal Haflinger som kallas Arne. Han är redan inriden men ska sättas igång och utbildas lite mer för att sedan säljas. Om jag nu inte bestämmer mig för att köpa honom själv, han är ju så söt! 😉
Den andra är en korsningshäst på 3 år som heter Alfred. Han är Arnes halvbror och har inte jättemycket hantering sedan tidigare vilket gör honom extra intressant för mig!

DSC_0733

Förutom att vara sockersöt och mysig är Alfred en lite extra intressant individ att träna. Det är inte bara det att han är så grön utan han har även en mycket spännande Horsenality! Jag tänker inte gå in på någon djupdykning i detta inatt, jag tänkte nämligen sova lite också men jag kan säga att det finns många sidor hos den här lilla krabaten. I nuläget väger det över mot Right Brain Introvert men det finns många andra sidor också och jag insåg att här har jag möjlighet att påverka jättemycket! Det är både en skrämmande och häftig tanke. Det finns så mycket i den här hästen och om jag gör fel nu kommer den mer utmanande delen av hans Horsenality kunna bli ett riktigt problem i framtiden. Jag känner att det finns där, tendensen att vilja stänga av och gå in i sig själv och jag har tillräckligt mycket erfarenhet nu för att veta vart det skulle kunna leda (hm, Zamira och Spirit…). Samtidigt så har jag nu chansen att se till att ge honom en så bra start att han aldrig behöver komma dit. Gör jag rätt kommer istället det positiva i hans personlighet vara det som växer! Och han har redan visat mig hur fint det kan vara. Det är nästan som att han har packat in de positiva egenskaperna hos en Right Brain Introvert och gett dem till mig som en liten present, och lite i taget visar han mig hur vacker den gåvan verkligen är! Kontakten blir så äkta, försöken så helhjärtade och viljan till tillit så stor. The start isn´t just something, it´s everything. och plötsligt tror jag att jag förstår vad det betyder.

DSC_0847

Om Frida Lundbäck

Hej! Jag heter Frida, är 25 år och fullkomligt hästtokig! Jag driver hästverksamheten här på Ed Sjögård. I denna blogg skriver jag om gården, djuren, träningen av hästarna, min egen träning och utveckling inom PNH och min mitt arbete här på gården! Kolla också hemsidan: www.edsjogard.se
Det här inlägget postades i Hästarna och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s