Höstlovsutmaning!

Snart är det höstlov och det innebär lov även för ridskolan. Så för att jag ska ha något att göra på min lediga vecka (nu var jag lite självironiks, det finns alltid saker att göra!) tänkte jag ge mig själv en liten utmaning. Istället för att undervisa tänkte jag spendera lite extra tid på min unga Nordsvensk Frid. Jag tänker helt träna med honom 7 dagar i rad och se hur långt jag hinner med hans inridning på den tiden. Jag tänker försöka dokumentera med bilder och dagboksblogga här så att du kan få följa hans utveckling om du vill!

Lite bakgrundshistoria om Frid. Han är 2,5 år gammal, drygt 150 cm hög och jag har haft honom sedan december 2013 då jag köpte honom av min kusin. Han är e. Bergakung.
Frid är en pigg och busig lite häst med mycket energi och styrka såklart. För dig som har koll på Horsenalitys är han LBE/RBE. Jag har lekt med honom några gånger så han kan de 7 lekarna (även om han ofta har lite egna åsikter om hur de ska lekas), jag har även hängt på honom och suttit på honom vid ett par tillfällen men han är aldrig styrd eller riden framåt så att säga. Han har heller aldrig haft sadel eller träns på sig. Hur långt vi kommer med inridningen under nästa vecka avgör han! Det viktiga är att ta allt i hans takt och att jag låter honom utvecklas på ett positivt och givande sätt som är minst lika roligt för honom som för mig.

På måndag startar vi! Hänger du med?

DSC_0118

Jag har tyvärr inga nytagna bilder på Frid på min dator så här kommer en bild från förra året i december. Han har vuxit lite sedan dess. Jag hoppas dock kunna åtgärda bildbristen nästa vecka så lite nya bilder kommer komma upp!

Om Frida Lundbäck

Hej! Jag heter Frida, är 25 år och fullkomligt hästtokig! Jag driver hästverksamheten här på Ed Sjögård. I denna blogg skriver jag om gården, djuren, träningen av hästarna, min egen träning och utveckling inom PNH och min mitt arbete här på gården! Kolla också hemsidan: www.edsjogard.se
Det här inlägget postades i Hästarna och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s