Projekt Frid dag 6

Jag har tidigare skrivit att min definition av inriden är att hästen är ridbar i alla gångarter, kan styra, stanna, backa samt flytta fram- och bakdel med sadel och träns/bett. Under de senaste dagarna har Frid kunnat göra allt detta så nu saknas bara timmar med ryttare på så att säga. Så idag red vi ut. Som Hanna sa, det blir lite vila för huvudet liksom! Det fotades ingenting idag för Hanna och Julia var med och red på Damiliuz och Sebban. Så vi var ute med stabila grabbar så att säga. Frid var riktigt cool! Han var inte direkt rädd för något utan kändes stabil och inte alls så grön som han faktiskt är. Hanna red framför på Damiliuz. Frid har väldigt rörliga gångarter och ville gärna gå om för han tyckte att Damiliuz gick lite för långsamt. Så jag fick tala om för min 2,5 år gamla häst att bebisar inte går först men han höll ändå inte riktigt med.. Vad då, folk kör ju barnvagnar framför sig hela tiden eller nått.. 😉

Det bästa var att det var lätt att få honom att följa mig även om jag inte gjorde samma sak som hästen framför. Så började Hanna trava framför oss var det lätt att få honom att vänta in mig istället för att bara springa efter.

DSC_0554
Han är så vacker min lilla nordis! Visst passar han i grönt? Snygg häst i sin nya grimma! 🙂

På ett ställe galopperade vi. Hanna och Damiliuz galopperade iväg framför oss, Frid ökade först bara traven men när jag bad om galopp tog han den direkt. Det kvittar att jag ridit honom några gånger nu, känslan när han galopperar är fantastisk!

DSC_0675
Bild från igår när vi galopperade på ridbanan.

Jag vet knappt vad jag ska skriva mer, allt gick bra, vi red i alla gångarter ute i skogen med trevligt sällskap och hade en skön stund tillsammans! Det är ofattbart att han är så stabil och trygg med tanke på att han för bara 6 dagar sedan inte var mer än sutten på när han stod still.

DSC_0653
En bild från dag 1 får avsluta detta blogginlägget. Det har hänt en del sedan dess!

Om Frida Lundbäck

Hej! Jag heter Frida, är 25 år och fullkomligt hästtokig! Jag driver hästverksamheten här på Ed Sjögård. I denna blogg skriver jag om gården, djuren, träningen av hästarna, min egen träning och utveckling inom PNH och min mitt arbete här på gården! Kolla också hemsidan: www.edsjogard.se
Det här inlägget postades i Hästarna och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s