Islandsresan

I måndags åkte jag till Island för att hälsa på Hekla som jag träffade på Fast Tracken i Tyskland. När jag landade såg jag ett väldigt öppet landskap med lite berg här och där och några enstaka små pinnar som de kallade träd 😉

Redan under bilturen från flygplatsen började Hekla svänga in lite här och där och visa mig saker som man tydligen måste se om man är på Island. Lite vattenånga som steg upp ur marken och luktade illa, kokande vatten, grönt vatten, blått vatten, vattenfall, sprutande vatten och ja, olika typer av vatten helt enkelt! Men vackert var det!
Min dator vill dock inte samarbeta så jag kan inte ladda upp några bilder, det är tydligen fel filformat 😦

Vi jobbade såklart även en hel del med hästar! Heklar jobbar med att träna hästar åt sig själv och andra samt säljer en del hästar till bland annat Tyskland. Hon får in många hästar som aldrig blivit hanterade och har som uppgift att vänja dem vid människor från första början. Ibland för att de ska kunna flygas iväg till andra länder och ibland för att rida in dem. Hon får även dit en del så kallade problemhästar.. För mig var det väldigt spännande att få jobba med hästar som hade så lite erfarenhet av människor! Jag är ju van vid många olika typer av hästar i olika utbildningsnivåer men här i Sverige finns det inte så gott om helt ohanterade hästar. Att få möjligheten att leka med dessa gav mig en djupare förståelse för lekarna och för hästar som art. Att vara noggrann med grunden är så oerhört viktigt, det är något jag bär med mig från den här resan!IMG_6349 IMG_6300 IMG_6335 IMG_6345 IMG_6371 IMG_6394Det här var en häst helt i min smak alltså! Så oerhört gullig, stor för att vara islandshäst, pigg, positiv, extrovert, lite busig men ändå oerhört känslig och villig! Hans uttryck fick mig att smälta helt! Tur att han inte bodde i Sverige för då hade jag nog blivit med islandshäst!

Jag är så oerhört tacksam för allt jag har lärt mig den här hösten och allt jag fått uppleva! En stjärnklar natt i en varm källa med norrskenet som utsikt och trevligt sällskap är bara ett av de underbara minnen jag bär med mig. Tack Hekla för några fantastiska dagar på Island och tack hela världen för att ingenting blev som jag hade tänkt mig så att allt kunde bli som det skulle!

Annonser

Om Frida Lundbäck

Hej! Jag heter Frida, är 25 år och fullkomligt hästtokig! Jag driver hästverksamheten här på Ed Sjögård. I denna blogg skriver jag om gården, djuren, träningen av hästarna, min egen träning och utveckling inom PNH och min mitt arbete här på gården! Kolla också hemsidan: www.edsjogard.se
Det här inlägget postades i Fridas Parelliträning och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s