Välkomna Ludde och Lisa!

Ibland händer saker och ting bara av farten liksom.. Ju mer vi jobbade med Kattryn (för dig som inte vet så har Kattryn kissing spines) och ju bättre hon blev desto mer växte känslan av att karriären som ridskoleponny kanske inte var optimal för henne.. så jag började titta så smått efter något nytt. Helt utan mening (jag vet fortfarande inte hur det gick till) hamnade jag på en annons jag inte tänkt titta på egentligen och när jag läste tyckte jag att den ponnyn lät söt så jag slängde iväg ett mail… och på det viset hittade jag Ludde.

Efter lite frågor och svar bestämde jag mig för att titta på Ludde och väl där hittade jag även Lisa! De är helsyskon och har alltid bott ihop… Så det hela slutade såhär:
bild 1(1)

Hoppsan.. Jag skulle ha en ponny som kunde ersätta Kattryn men istället blev det visst två mindre ponnyssar (ca 120 i mankhöjd) som säkert kommer fungera kalasbra i verksamheten så småningom!

Självklart ska ni få följa deras utveckling och utbildning och vi börjar på en gång tycker jag!

När vi hämtade dem (Hanna, Kajsa och Annie följde med) var Ludde fantastiskt lättlastad! Lisa var lite krångligare men inget extremt alls. Under färden hem stod de snällt och stilla förutom när vi åkte under broar, då tyckte de att det verkade säkrast att steppa lite av någon anledning.. Väl hemma upptäckte jag dock en sak. Ludde kan inte riktigt kommandot för att backa. Det kunde säkert inte Lisa heller men hon var smart nog att inse att det var smidigaste vägen ut. Så där stod vi, sent på kvällen medan mörkret föll och utkämpade tredje världskriget i hästtransporten (kanske en aning överdrivet..) för att ponnyplutten inte ville/vågade backa ut. Det slutade med att jag tog undan mellanväggen och vände honom så att han fick gå ut. Vi lär träna backning framöver vill jag lova.. Väl ute släppte vi ut dem på lösdriften tillsammans med Skatten! Det tyckte inte Skatten alls var någon bra idé och inte Ludde eller Lisa heller för det var ju fullt med läskiga vattenpölar i hagen! Så de jagade runt varandra (lite halvknepigt när två av dem dessutom var rädda för vattnet) Dessutom tyckte Lisa att Skatten var en riktig snygging så trots att han jagade dem kunde hon inte riktigt låta honom vara ifred… Haha!

Hittills har jag inte hunnit med så mycket mer än att leda dem ut och in (jag har tagit in dem på förmiddagarna för att de inte ska gnaga gräs hela dygnet) men det har varit tillräckligt spännande! Lisa tycker att det är tråkigt att bara gå så hon hoppar runt och byter plats med de Ludde och sparkar lite mot Skatten och flyger allmänt mest runt om man inte talar om för henne vart hon ska vara.. Jag leder alla tre på samma gång så slipper en bli själv.. Jag har även verkat dem och provat och beställt lite ny utrustning så snart ska vi vara igång med utbildningen! Ludde är inriden men behöver utbildas mer innan han är redo för lektionsridning, Lisa behöver ridas in. bild 2(1)

Det var allt för idag! Jag hoppas att ni stämmer in i mitt ”Välkommen hit Ludde och Lisa” och att ni vill följa deras utveckling!

Om Frida Lundbäck

Hej! Jag heter Frida, är 25 år och fullkomligt hästtokig! Jag driver hästverksamheten här på Ed Sjögård. I denna blogg skriver jag om gården, djuren, träningen av hästarna, min egen träning och utveckling inom PNH och min mitt arbete här på gården! Kolla också hemsidan: www.edsjogard.se
Detta inlägg publicerades i Hästarna, Ridskolan och märktes , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s