Zamira som dressyrhäst?

Det är flera år sedan jag ridit henne så mycket som jag gjort det senaste. Vi har mest lekt från marken. Mycket på grund av att jag inte riktigt haft något mål eller något att satsa på med ridningen på Zamira. Jag har ridit Emilio och under tiden han varit skadad har jag nästan inte ridit alls (med mina mått mätt i alla fall, ett par gånger i veckan har jag nog snittat trots allt) men när jag insåg att jag inte kommer kunna ha Emilio för alltid (även om han just nu mår ganska bra och inte är halt! JIPPI) så bestämde jag mig för att börja rida Zamira lite mer på riktigt. Och här kommer ett gäng bilder från dagens pass och vi börjar med denna bara för att det är coolt.. 😉DSC_0260

Sen tycker jag att det här ändå är ganska bra betyg till min bett-träning!
DSC_0261Om du inte hade full koll på Zamiras historia (det har nog inte ens jag) så brukade hon kasta sig baklänges bara man gick förbi med ett träns typ.. Det visade sig delvis ha en fysisk förklaring med en lite konstig mun men det största problemet var mentalt. Zamira var helt enkelt galet rädd för bett! Och hon hade sina skäl, de har orsakat henne väldigt mycket smärta tidigare.. Men nu söker hon efter sitt träns och även om hon inte tränsar sig själv än så är hon på väg!

Men nu till det roliga: Själva ridningen!
DSC_0270 DSC_0277 DSC_0285 DSC_0295 DSC_0301 DSC_0311 här försöker vi oss på en sluta, lite svårt att se från sidan men snart fungerar även den!

DSC_0315 DSC_0319 DSC_0294

Jag är så otroligt glad över min fantastiskt fina häst! och det verkar som att hon tycker att det är roligt också! 🙂

Haha som avslutning kan jag bjuda på det här:
DSC_0347
Jag och Annie försökte få hästarna att stegra på kommando samtidigt men det gick inte så bra… Men även Zamira kan at Liberty!
DSC_0343

Annonser

Om Frida Lundbäck

Hej! Jag heter Frida, är 25 år och fullkomligt hästtokig! Jag driver hästverksamheten här på Ed Sjögård. I denna blogg skriver jag om gården, djuren, träningen av hästarna, min egen träning och utveckling inom PNH och min mitt arbete här på gården! Kolla också hemsidan: www.edsjogard.se
Det här inlägget postades i Fridas Parelliträning. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s