Zamira är RBI

När Tina var här och hade kurs passade även jag på att ta en freestyle-lektion för henne! Inte en enda bild togs på detta. Det känns som en skam för bloggen men inget att göra något åt.

Under lektionen var Zamira ganska introvert.. och jag var helt uppe i varv och lyckade inte riktigt sakta ner till hennes nivå, vilket Tina såklart såg.. (suck, att man inte klarar allt på en gång själv!)

Den känslan jag hade under lektionen och den diskussion som det ledde till var väldigt givande! I och med att Zamira växlar horsenlaity (har du inte koll på horsenality? läs så många inlägg i den kategorin som du bara orkar!) så mycket har jag tappat bort vad hon i grunden verkligen är. Från början var jag säker på att hon var RBI men jag tappade bort den övertygelsen någonstans på vägen.. Det kanske låter konstigt men så är det. Dessutom så ser hon inte ut som den typen av häst som ska vara nervös och lättskrämd av sig och det ställer nog till det en del ibland..
Jag har vid flera tillfällen när hon betett sig väldigt extrovert inte känt att jag kommer någon vart och varit vansinnigt frustrerad över att jag faktiskt inte vet vad hon innerst inne behöver. Jag har kommit fram till att även om hon beter sig LBE (vilket sker ganska ofta ändå) så fungerar det inte att helt och fullt hantera henne som en sådan. Jag kan inte bara stå på mig och ta mig igenom det problem som vi stöter på för då agerar Zamira inte längre som en LBE utan oftast blir hon RBI. Hon kan även bete sig som en RBE och stundtals (det är dock ganska ovanligt) LBI.

Med Tinas hjälp kom jag fram till att det var dags att prova hur hon skulle reagera om jag bestämde mig för att lita på tanken att hon är RBI. Hittills har det fungerat väldigt bra! Jag måste bara akta mig lite för att ta ut Zamira om jag är uppe i varv och inte kan lugna mig lätt… Men, lyckas jag redan när jag hämtar henne i hagen att verkligen matcha hennes energi och inte be henne gå fortare eller skynda sig så kommer hon fram ur sitt lilla skal förhållandevis fort ändå! Om jag lyckas möta hennes ”långsamhet” möter hon mig genom att erbjuda mer fart! Det är helt sjukt men fullkomligt fantastiskt!

DSC_0689

Annonser

Om Frida Lundbäck

Hej! Jag heter Frida, är 25 år och fullkomligt hästtokig! Jag driver hästverksamheten här på Ed Sjögård. I denna blogg skriver jag om gården, djuren, träningen av hästarna, min egen träning och utveckling inom PNH och min mitt arbete här på gården! Kolla också hemsidan: www.edsjogard.se
Det här inlägget postades i Hästarna. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Zamira är RBI

  1. Ping: När allt bara släpper | Ed Sjögård

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s