Lek med Zamira

Idag har jag lekt med Zamira! Vi lekte on line (alltså i lina) och min plan idag var att få Zamira lite mer responsive på en lägre fas. Detta parellispråk alltså… Fattar ni? om inte menar jag att hon skulle göra det jag bad om snabbare medan jag gjorde mindre typ.

För att uppnå detta började jag extremt långsamt (enligt mig). Jag gjorde en låååång fas 1 och om hon inte svarat efter ca tio sekunder fick hon en mini-liten fas 4.

DSC_0648

Hon vaknade till ganska snabbt så jag bestämde mig för att försöka förbättra vårt yo-yo game eftersom det brukar påverka alla andra lekar sen. Zamira tyckte att det var lagom att backa halva längden på linan och sedan stanna så då fick jag åter gå upp i fas för att visa att jag fortfarande menade backa.

DSC_0663 DSC_0654

När vi gjorde detta tyckte Zammira att det var ganska spännande att befinna sig mer i luften än att backa… Så hon flög iväg åt ena hållet och sen åt andra och så höll vi på tills hon tog ett steg bakåt och vi kunde ta en liten paus innan vi försökte igen. Tillslut gick det bättre och då gick jag vidare med de andra lekarna. Zamira var dock ganska taggad så hon fortsatte flyga runt lite och allt såg nog inte så fint och prydligt ut kan jag tänka mig…

DSC_0721 DSC_0678 DSC_0699 DSC_0719

Knashäst!

Det fanns dock många fina stunder också!

DSC_0671 DSC_0689 DSC_0691

När Zamira hade varit lite lagom tokig lite lagom länge tänkte jag hoppa upp och skritta lite för att hon skulle få varva ner.. Men trots att hästen var svettig och andfådd var hon fotfarande pigg och glad och ville egentligen inte alls skritta!

DSC_0731

När skulle släppa ut henne i hagen igen hittade jag inte mitt grimskaft så jag tog av grimman och gick dit utan istället. Jag öppnade grinden, Zamira gick in (helt lös) och där vände hon tillbaka till mig trots att hagkompisarna stod och åt hö i andra änden av hagen! Fin häst!!

Om Frida Lundbäck

Hej! Jag heter Frida, är 25 år och fullkomligt hästtokig! Jag driver hästverksamheten här på Ed Sjögård. I denna blogg skriver jag om gården, djuren, träningen av hästarna, min egen träning och utveckling inom PNH och min mitt arbete här på gården! Kolla också hemsidan: www.edsjogard.se
Det här inlägget postades i Fridas Parelliträning, Hästarna. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s