Första dagen i norr

Här kommer en serie inlägg om min lilla semester hos kusin Annelie i norrbotten. Klicka här om ni vill veta mer om Annelies hästverksamhet!

Tyvärr finns det inga bilder i inläggen då kameran fick stanna hemma och min mobil fotar så gräsligt dåligt…

Första dagen i norr

Denna dagen känns så lång så jag har svårt att fatta att det är en och samma dag! Om man dessutom tänker på vad jag gjorde igår känns det ännu mer sjukt men så är det i alla fall.

Redan i somras när jag planerade höstterminen bestämde jag att på höstlovet ska jag vara ledig. Säkraste sättet att säkerställa att det verkligen blir så är att åka hemifrån. Gärna långt. Så nu är jag uppe i norrland hos min kusin! Istället för att mocka mina egna boxar, leka med/rida mina egna hästar och hålla mina egna lektioner mockar jag någon annans boxar, leker med/rider någon annans hästar och rider på någon annans lektioner… och det känns som att det är precis vad jag behöver!

Så dagen idag (i onsdags förra veckan för er som läser detta på bloggen): Jag hade ställt klockan på 05.00. Hemska tanke! ca 05.40 åkte jag hemifrån. 06.29 avgick tåget från Alvesta mot Stockholm. Det skulle varit i Stockholm 09.40 men ett antal olika mindre fel (som gjorde mig nervös så det räckte och blev över) gjorde att vi istället ankom 09.55. Tåget vidare till Arlanda gick 10.05 och flyget lyfte 11.25. Så klockan 12.45 landade jag på flygplatsen i Luleå. Där möttes jag av min kusin och vi körde direkt hem och började fixa med hästarna. Fodring och mockning stod på schemat. Sedan fick jag leka med en enorm häst! Ett halvblod på ca 176 cm och med ben upp till mina armhålor (kändes det som..?). Stor i alla fall.. Planen är att jag ska ha en liten uppvisning på söndag där jag ska visa de sju lekarna med hjälp av denna ”lilla” häst……

När jag lekt klart släppte vi in ett gäng hästar och såg till att äta något själva också. Sedan skulle Annelie ha lektioner. Och jag skulle rida Basic (samma häst som jag red i somras) på en av lektionerna. Det var kul att få rida Basic igen! Det känns så otroligt tydligt när både jag och han gör rätt och jag får möjlighet att jobba med mig själv samtidigt som jag får jobba med mig själv för hans skull. Det kanske låter lite konstigt men det är så det känns. Precis som i somras fick jag träna mycket på att inte rida så mycket framåt får då gick det väldigt fort…. Jag + Basic = snabbt helt enkelt.. Om inte jag lyckas hålla ihop mig..

Efter lektionen fodrade vi hästarna och när vi körde ner frukosthöt i hagen (förberedelser för imorgon!) såg vi norrsken! Jag har bara sett norrsken en gång tidigare i livet och det var en väldigt kall vinterkväll för flera år sedan när norrskenet måste fått fnatt för jag såg det hemma i småland.

Nu är klockan halv 11 på kvällen och jag är trött fast ändå lite uppe i varv.. opraktiskt menmen.. Ska försöka sova lite och fortsätta njuta av min semester imorgon! 🙂

Om Frida Lundbäck

Hej! Jag heter Frida, är 25 år och fullkomligt hästtokig! Jag driver hästverksamheten här på Ed Sjögård. I denna blogg skriver jag om gården, djuren, träningen av hästarna, min egen träning och utveckling inom PNH och min mitt arbete här på gården! Kolla också hemsidan: www.edsjogard.se
Det här inlägget postades i Livet på landet. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s