Villes träning fortsätter!

Nu har Ville varit här i två veckor och jag tänkte uppdatera er lite på hur hans träning går!

Fokus denna veckan har legat på att fortsätta utveckla traven och börja rida honom i galopp. Det har gått kalasbra!

DSC_0233

Numera kan jag styra i trav och inte bara vara passagerare! Vi kan trava hela varv på ridbanan (även om han inte är den piggaste hästen av naturen utan hellre stannar emellanåt om han får) och vi har börjat galoppera några steg!

När jag skulle börja med galoppen tog jag hjälp av Hanna som red Zamira. De fick helt enkelt rida före och trava på lite. Jag lärde mig ett knep av en dressyrtränare för länge sedan.. nämligen att rida på fel sittben och verkligen rida framåt genom en sväng så går de flesta hästarna in i galopp! Det fungerade även på Ville! Haha, fast denna lilla introverta häst har en liten tendens att inte riktigt vilja öka farten så istället provar han att hoppa upp lite med rumpan! Hah, så söt han är! Han gjorde precis likadant med traven i början men så fort han fattade vad som förväntades av honom försvann det så min tro och förhoppning är att det kommer göra det även med galoppen.

Förutom galoppträning har vi testat lasta igen vilket gick väldigt bra det med. Jag har även ridit en liten sväng i skogen vid ett par tillfällen. Första gången tyckte han att det var jätteläskigt men andra gången var han mycket lugnare så det lär inte heller bli några större problem!

Under veckan som kommer kommer fokuset ligga på att förbättra galoppen och att vänja honom vid bettet!

DSC_0224

Han är så fantastisk! Jag vill egentligen bara behålla honom för all framtid men det har jag ju varken tid eller plats för… haha, söt häst!

 

Annonser

Om Frida Lundbäck

Hej! Jag heter Frida, är 25 år och fullkomligt hästtokig! Jag driver hästverksamheten här på Ed Sjögård. I denna blogg skriver jag om gården, djuren, träningen av hästarna, min egen träning och utveckling inom PNH och min mitt arbete här på gården! Kolla också hemsidan: www.edsjogard.se
Det här inlägget postades i Hästarna. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s