Testdagar…

Jag och Joannas dator alltså… Jag gillar den inte… än… men det var inte det jag skulle skriva.
Jag är framme på Parellicampus. Första dagen gjorde vi teoretiska tester och tester med utrustningen. Knutar, 45´linan, sticken och sånnt.. Det gick nog ganska bra.. Resultaten kommer i slutet av veckan..
Igår gjorde vi On Line och Freestyle tester. On Line var jätte roligt! Honey är en väldigt rolig häst och lär sig snabbt. För henne är det absolut inga problem att ha en stor grön boll på sig eller att kliva på en pressening. Däremot hade hon absolut ingen lust alls att gå in i transporten eller hoppa över tunnor.
I Freestyle kändes det inte riktigt lika bra. Jag lyckades flytta fram- och bakdel (nästan) jag kunde rida i alla gångarter (även om det fanns en del små bocksprång när det gällde att galoppera i nerförsbacken) Jag kunde styra hyffsat bra, sadla och tränsa var inga problem alls inte heller hoppa upp och ner fårn båda sidorna. Däremot… Sidways… Det finns inte. Och hoppningen försökte jag inte ens eftersom den inte fungerat on Line.

Idag har vi gjort Liberty. Jag var lite ledsen en stund för att vi inte kunde göra allt.. Jag hade kunnat göra allt med Emilio eller Zamira. Men inte idag och inte med Honey. Hoppa tunnor at Liberty, stick to me i alla gångarter, sidways, yo-yo eller backa i svansen var sådant som jag inte lyckades med så bra som jag hade kunnat riktigt bra med någon av mina egna. Däremot var hon fantastisk när det gällde att ha en pressening på ryggen, flytta fram- och bakdel var helt okej och cirkling gick jätte mycket bättre än förväntat. Jag kommer behöva jobba lite med att lära henne avsaktningarna at Liberty dock, hon tror att jag menar outside turn vilket jag aldrig använder…

I eftermiddag blir det Finesse tester.. Vi får se hur det går.. förmodligen inte alls. (bäst att inte sätta för höga förväntningar)

En bild på mig och Honey tagen för några dagar sedan hos Terry.
Annonser

Om Frida Lundbäck

Hej! Jag heter Frida, är 25 år och fullkomligt hästtokig! Jag driver hästverksamheten här på Ed Sjögård. I denna blogg skriver jag om gården, djuren, träningen av hästarna, min egen träning och utveckling inom PNH och min mitt arbete här på gården! Kolla också hemsidan: www.edsjogard.se
Det här inlägget postades i Fast Track 2012. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s