Hemma!

I fredags mitt på dagen kom jag hem. Flygturen var lång och hemsk och jag är glad att det kommer dröja länge innan jag behöver göra om den.. För nu tänker jag stanna hemma… ett tag.. I alla fall..
Nu blir det ett sista inlägg som blickar tillbaka över resan och kursen.
Resan från Montana till Colorado. Vi fick se mycket av landskapet i dessa stater. Det såg ofta tort ut coh verkade växa dåligt, men vackert var det.
Själva kursen var stundtals hemsk, stundtals fantastisk. Mycket tårar men även mycket skratt. Nya vänner för livet. Suck, jag saknar dem… Sista veckan var Honey fantastisk och jag är så lycklig över de framsteg vi lyckades åstadkomma.
Jag tänkte att jag skulle skriva ner några saker jag lärt mig.
Honey lärde mig definitivt vad skillnaden mellan en rädd Left Brain och en rädd Right Brain är . Jag har aldrig riktigt förstått det innan. Det är nog en sån sak som måste upplevas.
Jag fick åter påmint för mig att jag inte ska överanvända tyglarna när jag rider Freestyle…
Jag lärde mig hur man ska shimma sin sadelpad på ett bra sätt och har redan en lyckligare Emilio:)
Jag lärde mig mer om hur man kan förbereda hästar för hovslagaren.
Jag fick ett litet tipps som hjälpte mig otroligt mycket med bakdelsvändningar: Lyft även axeln, inte bara armen och blicken… Då föll allt på plats.
Jag lärde mig hur man kan använda sticken för att lära en häst att gå sidways när den inte förstår skänkeln och inte ens försöker..
Light seat changes! Flygande byten uppsuttet på ett så enkelt sätt att det nästan inte kan misslyckas.. om man gör rätt vill säga;-)
Framför allt så fick jag väldigt mycket bekräftat och jag känner mig mycket tryggare i min Horsemanship överlag idag än vad jag gjorde för 6 veckor sedan.
Jag uppnådde även mina två huvudmål för kursen. 1. Att verkligen våga försöka. och 2. Att växa som människa och ta ett steg närmare att bli den bästa jag som jag kan vara. Hur min resa mot att bli parelli instruktör kommer fortsätta vet jag inte riktigt än. Men en sak är säker. Jag kommer fortsätta försöka! Så nu är målet solklart: Bli klar med level 4!

Om Frida Lundbäck

Hej! Jag heter Frida, är 25 år och fullkomligt hästtokig! Jag driver hästverksamheten här på Ed Sjögård. I denna blogg skriver jag om gården, djuren, träningen av hästarna, min egen träning och utveckling inom PNH och min mitt arbete här på gården! Kolla också hemsidan: www.edsjogard.se
Det här inlägget postades i Fast Track 2012. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s